Zure kontua

  • Konektatzen...
BM SUPERMERCADOS

AKTUALITATEA

1. argazkia

Elikadura osasungarria

Xerratik harago: angurriz prestatutako plater harrigarriak

Nork ez du gustura hartzen udan angurri fresko-fresko bat? Fruta hau aliatu paregabea da urtaro bero honetan. Hidratatzailea izateaz gain, gure osasunerako oso onuragarriak diren mantenugai ugari du: C eta A bitaminak, potasioa eta magnesioa.

Eta hori guztia gutxi balitz, errezeta mordoa presta dezakezu angurriarekin, hondartzako, igerilekuko edo mendiko pikniketara eramateko. Hona hemen udako zure planetarako ideia original batzuk…

  • Angurri-tarta: Hazirik gabeko angurribat beharko duzu. Moztu itzazu “buruak” (ondo finkatu dadin, forma eman ahal izateko) eta kendu azala. Moztu 3 edo 4 sekziotan. Igurtzi zure krema gustukoena (gazta, jogurta, etab.) zatien tartean, eta hoztu ordu batzuez.
  • Angurria txingarretan: Nahi al duzu barbakoa batean zure gonbidatuak txundituta uztea? Igurtz ezazu angurri-xerra bat (3-5 cm-ko lodierakoa) olioz, eta erre 5 minutuz alde bakoitzetik. Zaporea biziagotuko dio horrek, eta ke ukitua eman. Ondu ezazu nahieran, edo aurkeztu beste osagai batzuekin: piperbeltza, gatza, gazta, urdaiazpikoa, letxuga, limoia…
  • Angurri-izozkiak: Bero handiko egun horietarako aperitiboa. Bete itzazu molde batzuk angurri likidotuz (3/4), eta izoztu bizpahiru orduz. Bete koko likidotuzko geruza batez, eta izoztu. Osatu gainerakoa kiwi pixka batekin.
  • Angurri-entsalada: Gustatzen al zaizue mozzarella? Udarako gaztarik onenetako bat da, duen freskotasunagatik eta, zeinen goxoa angurriarekin konbinatuta! Jar itzazu angurri-laukitxoak eta gazta baratxuriz, mendaz eta gatz pixka batez onduta.
  • Gazpatxoa: Ondo irakurri duzu, bai; errezeta hau aparta da adinekoentzako zein txikientzako, oso suabea baita. Hidratatzeko edari osasungarri ezin hobea da. Baratxuria (zurituta), tomatea, angurria, ozpina, olioa eta gatza irabiatu eta birrindu egingo dugu ondoren; ura gehituko diogu, nahi dugun testura lortu arte. 

Zer da angurriaz gehien gustatzen zaizuna?