Zure kontua

  • Konektatzen...
BM SUPERMERCADOS

AKTUALITATEA

1. argazkia

Sasoiko produktua

Etxeko izozkiak: norberak egiteak ematen duen sentsazio freskagarri hori

Udan bahituko zaituen izozki hori sortzeko aukerak.

Mangoa, txokolatea, gazta-tarta edo turroia. Ehunka osagai daude eta beraz, baita udan txundituko zaituen izozki hori sortzeko aukerak ere. Badira osagai gaziak ere, ukitu originala eta desberdina emateko.

Ez zara ausartzen izozki errezeta batekin? Herri sinesmenak ez bezala, etxean izozkia egitea dirudiena baino errazagoa da. Errezeta erraz bat proposatzen dizugu eta abantaila eta truko batzuk kontatzen dizkizugu, goza ditzazun, bai horiek eginez, bai ondoren gozatuz:

Zure izozkiak egitearen abantailak

  • Sormen-askatasuna: gustukoen dituzun zaporeak edo osagaiak aukeratu ahal dituzu.
  • Osasungarriak: aroma artifizialak, koloragarriak eta kontserbagarriak saihesten dituzu. Osagaien kantitatearen eta kalitatearen gaineko kontrola ere baduzu eta alergien, intolerantzien edo dietako murrizketen arabera egiten dituzu (diabetikoentzako izozkiak).
  • Dibertigarria: familian ondo pasatzeko aukera paregabea, postre freskagarri bat prestatuz.

Etxeko izozki perfektua egiteko trukoak

  • Krematasuna: testura krematsua duten etxeko izozkiak lortzeko, oinarri on bat prestatu behar da esnearekin, jogurt naturalarekin edo esnegainarekin. Sorbetei, izotz-edariei edo poloei dagokienez, nahikoa da fruta-zukua erabiltzea.
  • Irabiatu ondo: erabili ontzi-irabiagailu bat nahasketari airea sartzeko eta izoztean likidoaren kristalizazioa murrizteko.
  • Izoztea: izozkailuan ahalik eta lasterren sartu, ontzi itxi batean (taperra edo tarrina), gutxienez 2 orduz (-18º C-ra edo beherago). Kremositatea handitzeko, 30 minuturo eragin behar zaio hagaxka edo koilara batekin. Eztiak, azukrearen ordezko gisa, kristalen hazkundea ere murrizten du.
  • Zerbitzatzean, tenperaturak -11º C-koa izan beharko luke; horretarako, 20 minutu lehenago atera hozkailutik.
  • Aurkezpena: gustu adina aukera dago. Fruitu lehorren toppingetan edo gaileta, gozoki, ontzitxo edo txokolate-txirbiletan moztutako frutetan.

Eta proba egin dezazun, meloizko izozki polit hau masusta gorriekin iradokitzen dizugu.

Gogoratu BM Supermerkatuetan ere gustu guztietarako izozki sorta handia aurkituko duzula: mozteko barrako zapore klasikoak, poloak, bonboi izoztuak, tarrinak, mokadu izozkiak... Udako errege postre hau maite duten adina aukera daude.

Saiatu al zara etxean izozkia egiten? Kontatu zure errezetak Facebooken, Twitterren edo Instagramen.