
Polboroi gaziak eta neguko konpota
OSAGAIAK
(4 pertsonarentzat)
4 Polboroi
50 gr almendra-Irin
Gatza
25 gr Almendra xerratu
Neguko konpota egiteko:
1 Udare, azalik gabe eta zatitua
1 Sagar, azalik gabe eta zatitua
1 makil Kanela
1/2 l Ardo beltz
50 gr Orejoi
25 gr Mahats-pasa
PRESTATZEA
Zertxobait erreko ditugu almendra-xerrak eta irina labean, 150 ºC-tan, etengabe nahastuta. Gatza botako diogu.
Su motelean egosiko ditugu konpotaren osagaiak 40 minutuz. Hozten utzi, eta gerorako gordeko ditugu.
Polboroiak bi erditan zatituko ditugu, eta irinarekin eta almendra gazien xerrekin estaliko ditugu. Konpota ondoan jarriko dugu.
PREZIOA: ERTAINA
DENBORA: 60’
ZAILTASUNA: 6/10
OSASUNGARRIA: 6/10