Zure kontua

  • Konektatzen...
BM SUPERMERCADOS

AKTUALITATEA

1. argazkia

Elikadura osasungarria

Gabonetan harritzeko moduko aperitibo errazak

Izokin tartaletak ahuakatearekin

4 pertsonarentzako osagaiak

8 tartaleta biribil
Limoi erdia
50 g izokin
Ahuakate 1
Tipulin 1
50 g krema gazta
Gatza eta piperbeltza
Oliba-olioa

 

Zatitu izokina eta atera gatz, piperbeltz, limoi eta oliba eta limoi olio tanta batzuekin.

Ahuakatea, koraloa eta krema-gaztarekin metatu.

Zabaldu tartaleten gainean eta jarri izokin-zerrendak gainean.

Pikatu tipulina eta apaindu berarekin.

 

Piper eta tipula erreen tostak erromeroarekin
4 pertsonarentzako osagaiak

3 piper berde
2 piper gorri
Kipula handi 1
2 baratxuri ale
Baso erdi ardo zuri
8 ogi xerra
3 koilarakada oliba-olio
Erromero-adaxka 1
Gatza
Piperbeltza

 

Garbitu eta lehortu piperrak. Kendu haziak eta harizpi zuriak barrualdetik, eta moztu zerrenda finetan. Soildu tipula eta betazala juliana eran.

Jarri bi barazkiak olioarekin koipeztatutako labe-iturri batean eta gatzatu. Gehitu zuritu gabeko baratxuriak, garbituak eta zanpatuak eta erromero-adaxka ere garbitua.

Erre itzazu, 220, 10 edo 12 minutura aurreberotutako labean; noizean behin mugituz. Gehitu ardoa eta egosten utzi beste 5 minutuz.

Txigortu ogia labean edo txigorgailu batean eta barazkien errea gainetik banatu, baratxuririk gabe.

Tostak apaindu erromero-zulotxoekin eta berehala zerbitzatu.

 

Otarrainxken entsalada-kanapea
4 pertsonarentzako osagaiak

              Zekale-ogiaren 3 xerra
              150 g langostino egosi
              Patata handi 1
              Tipulin 1
              4 koilarakada maionesa
              Limoi-azala
              Eneldoa
             Piperbeltz gorria

 

Soildu ezazu patata, egosi ur irakinetan gatzarekin 25 minutuz, utzi hozten eta pikatu zatitxo txikietan.

Soildu eta pikatu otarrainxkak. Garbitu tipulina eta pikatu ere oso fina.

Nahastu katilu batean patata, otarrainxka, tipuleta eta mahonesa  eta sartu hozkailuan ordubete hozten.

Txigortu ogia, zirkuluetan moztu eta gainean entsaladillaren zati bat zerbitzatu.

Apaindu eneldoarekin, limoi-larruzko zerrendekin eta piperbeltz gorriarekin.