
Zerbaren orri-mamiak tenpuran eta zerba-hostoen krema
Osagaiak (Lau lagunentzako)
Tenpura egiteko:
Zerbaren 2 orri-mami
200 gramo irin
200 gramo garagardo
Gatza
Orri-krema egiteko:
Baratxuri-atal bat
50 gramo oliba-olio
100 gramo patata, zurituta eta zatituta
Nola prestatu
Tenpura:
Nahastu hagatxo batekin garagardoa (hotz-hotza), irina eta gatza.
Moztu orri-mamiak bastoi forman, pasatu irinetatik eta aurreko nahasketatik. Frijitu olio oso berotan denbora labur batez, eta atera paper xurgatzaile gainera.
Krema:
Frijitu baratxuria oliotan, gehitu patatak eta estali urez. Egosi su txikian 20 bat minutuz, kendu sutatik eta gehitu pare bat zerba-orri gordin; birrindu ontzi amerikar batean eta iragazi.
Zerbitzatu orri-mamiak eta krema bereizirik. Orri-mami kurruskariak kreman bustita jatea gomendatzen da.
- LEHENAK
- ZOPAK, SALDAK ETA KREMAK
- ZAILTASUNA: TXIKIA
- DENBORA: 30'-60'
- OSASUNGARRIA
- HAURRAK
- BEGETARIANOA
- BEGANOA
- LAKTOSA GABEA