
Zerba bilkariak, ukondoz beteak
OSAGAIAK
(4 pertsonarentzat)
1 sorta Zerba
1 Ukondo aurrekozinatu
2 atal Baratxuri
25 gr Irin
1 koilarakada Ur hotz
2 gr Bikarbonato
oliba-Olioa (frijitzeko)
PRESTATZEA
Hostoak mamitik bereizi, eta ur irakinean galdarraztatuko ditugu. Ur izoztuan hoztu, eta gerorako utziko ditugu. Ukondoa hezurretik bereiziko dugu, eta lauki xehetan txikituko dugu. Baratxuria fin-fin txikitu, eta zartagin batean jarriko dugu; ukondo- laukitxoak erantsiko ditugu minutu batez sueztitzeko. Hozten utziko dugu. Zerbaren hostoa zabaldu, eta ukondo- betegarria jarriko diogu, bilkari gisa itxita. Gerorako utziko dugu. Orri-mami bakoitza luzetara moztuko dugu, 8 zatitan. Irina ur hotzarekin eta bikarbonatoarekin nahastuko dugu tenpura egiteko. Orri-mamiak nahastura horretan bustiko ditugu eta oliba-olioan frijituko ditugu, kurruskari utzi arte. Zerba-bilkariak oliba-olioarekin margotu, eta labean sartuko ditugu, 15 minutuz 140ºC-tan. Behin eginda daudenean, platerean jarriko ditugu eta tenpuran dauden orri-mamiekin apainduko dugu platera.
- BIGARRENAK
- HARAGIAK
- ZAILTASUNA: ERTAINA
- DENBORA: +60'
- LAKTOSA GABEA