
Zainzuriak bexamelarekin gratinatuta
Lau lagunentzako osagaiak
500 gramo zainzuri berde edo zuri
30 gramo gurin
30 koilarakada irin
500 ml esne
80 gramo gazta birrindu (hautazkoa)
Gatza, piperbeltza eta intxaur muskatua, nahierara
Oliba-olio birjina estra
Nola prestatu:
Zainzuriak garbitu, eta zurtoinaren zati gogorra moztuko diegu. Ur irakinetan kozinatuko ditugu olioarekin eta gatzarekin, 5-7 minutuz (lodieraren arabera). Ura kendu eta gorde egingo ditugu.
Bexamela egiteko, gurina urtu egingo dugu zartagin batean, irina gehitu eta pasta bat sortu arte irabiatuko dugu. Esnea gaineratuko diogu pixkanaka, irabiatzeari utzi gabe, loditzen den arte. Gatza, piperbeltza eta intxaur muskatua gaineratuko dizkiogu, nahierara.
Zainzuriak laberako azpil batean jarriko ditugu, bexamelarekin estali, eta gazta birrinduz hautseztatuko ditugu (hautazkoa). Labean gratinatuko ditugu, 200°C-tan, 10-15 minutuz, gainaldea gorritzen den arte.
Aurki itzazu osagai guztiak hurbilen duzun zure BM supermerkatuan edo ONLINE dendan!
- LEHENAK
- BARAZKIAK
- ZAILTASUNA: TXIKIA
- DENBORA: 30'-60'
- OSASUNGARRIA
- HAURRAK