Zure kontua

  • Konektatzen...
BM SUPERMERCADOS

AKTUALITATEA

1. argazkia

Zainzuriak bexamelarekin gratinatuta

Lau lagunentzako osagaiak

500 gramo zainzuri berde edo zuri

30 gramo gurin

30 koilarakada irin

500 ml esne

80 gramo gazta birrindu (hautazkoa)

Gatza, piperbeltza eta intxaur muskatua, nahierara

Oliba-olio birjina estra

 

Nola prestatu:

Zainzuriak garbitu, eta zurtoinaren zati gogorra moztuko diegu. Ur irakinetan kozinatuko ditugu olioarekin eta gatzarekin, 5-7 minutuz (lodieraren arabera). Ura kendu eta gorde egingo ditugu.

Bexamela egiteko, gurina urtu egingo dugu zartagin batean, irina gehitu eta pasta bat sortu arte irabiatuko dugu. Esnea gaineratuko diogu pixkanaka, irabiatzeari utzi gabe, loditzen den arte. Gatza, piperbeltza eta intxaur muskatua gaineratuko dizkiogu, nahierara.

Zainzuriak laberako azpil batean jarriko ditugu, bexamelarekin estali, eta gazta birrinduz hautseztatuko ditugu (hautazkoa). Labean gratinatuko ditugu, 200°C-tan, 10-15 minutuz, gainaldea gorritzen den arte.

 

Aurki itzazu osagai guztiak hurbilen duzun zure BM supermerkatuan edo ONLINE dendan!

 

  • LEHENAK
  • BARAZKIAK
  • ZAILTASUNA: TXIKIA
  • DENBORA: 30'-60'
  • OSASUNGARRIA
  • HAURRAK