
Urraburua labean, tomate eta limaz egindako ozpin-olioarekin
Osagaiak (Lau lagunentzako)
Kilo bat inguruko urraburua
Tomate eta limazko ozpin-olioa egiteko:
Hiru adar-tomate
Lima bat
Tipulin bat
Nola prestatu
Birrindu tomatea, bota gatz pixka bat, eta jarri xukadera batean 30 minutuz (hori egiten da ozpin-olioa ur gehiegiz gera ez dadin, tomateak horrela ura galtzen baitu).
Birrindutako tomateari, gehitu lima birrinduta eta tipulina oso txikituta.
Egin hiru ebaki urraburuaren bizkarrean, eta sartu hiru lima-atal barruan. Labekatu urraburua 220 °C-tara aireztapenez, 20 minutuz. Jarri azpilean eta bota gaineratik ozpin-olioa.
- BIGARRENAK
- ARRAINAK ETA ITSASKIAK
- ZAILTASUNA: TXIKIA
- DENBORA: 30'-60'
- OSASUNGARRIA
- ZELIAKOAK
- HAURRAK
- LAKTOSA GABEA