
Urdaiazpiko iberiko eta arrautzazko kroketak
Lau lagunentzako osagaiak
Besamela prestatzeko:
100 gramo glutenik gabeko irin
50 gramo gurin
Kerrygold
750 gramo esne
100 gramo urdaiazpiko iberiko, txikituta
Kroketak birrineztatzeko:
Schär glutenik gabeko irina
Bi arrautza Dagu
Zeliakoentzako Schär ogi arraila
Nola prestatu:
Gurina urtuko dugu, irina gehitu eta, 4 minutuz egosi ondoren, urdaiazpikoaren erdia eta esnea botako diogu; esnea poliki-poliki bota behar zaio, pikorrak saihesteko. 20 minutuz egosi, eta sutatik kenduko dugu.
Gainerako urdaiazpikoa bota, eta gutxienez 8 orduz utziko dugu hozten hozkailuan, filmarekin estalita. Kroketei forma emango diegu, irinetatik, arrautzatik eta ogi arrailatik pasatuta. Oliba-oliotan frijituko ditugu 180 gradutara, eta zerbitzatu.
- LEHENAK
- PLATER BAKARRAK
- ORDUZ KANPO
- HARAGIAK
- ZAILTASUNA: ERTAINA
- DENBORA: 30'-60'
- ZELIAKOAK
- HAURRAK