
Untxi konfitatua oliba eta ozpinetakoekin
OSAGAIAK
(4 lagunentzat)
1 untxi
1 l URZANTE oliba-olio
Piperbeltz pixka bat
1 atal baratxuri
Erramu-hosto batzuk
100 gr SARASA askotariko oliba
100 gr ozpinez ondutako tipula txiki
100 gr ozpinetako luzoker
1 patata
ELABORAZIOA
Olioa erramuarekin, baratxuriarekin eta piperbeltzarekin berotuko dugu. Untxia laurdenetan zatituta gehitu eta labean (150 ºC-tan aurreberotuta) estalita sartuko dugu. 45 minutuz utziko dugu.
Egina dagoenean, hozten utziko dugu. Patata zuritu eta juliana erara moztuko dugu. Almidoia kentzeko garbitu eta oliba-olio ugaritan frijituko dugu. Xukatuko dugu.
Untxia plateraren erdian eta inguruan ozpinetakoak eta lasto-patatak ipiniko ditugu.
- BIGARRENAK
- HARAGIAK
- ZAILTASUNA: ERTAINA
- DENBORA: 0-30'
- OSASUNGARRIA
- ZELIAKOAK
- HAURRAK
- LAKTOSA GABEA