Txuleta ogi arrailetan pasatuta, pikillo-purearekin
Osagaiak
(Lau lagunentzako)
200 gramoko 2 txuleta
Arrautza bat
80 gramo irin
100 gramo ogi arraspatu
2 patata
Purea egiteko:
Pikillo-piper lata bat
2 baratxuri-atal
Azukre koilarakada bat
80 gramo ardo zuri
Nola prestatu
Kendu hezurra txuletei, eta zatitu puskatan. Ondu gatzaz eta piparraz, eta pasatu irin, arrautza irabiatu eta ogi arraspatutik. Frijitu oliotan, eta xukatu paper xurgatzailearekin.
Pikillo-purea egiteko, frijitu arin baratxuriak eta piperrak. Gehitu azukrea eta ardo zuria, eta utzi egosten 10 minutuz. Birrindu eta bota gatza norbere gustora.
Lasto edo pospolo eran moztuko ditugu patatak, frijitu, eta txuletekin batera zerbitzatuko ditugu.
- BIGARRENAK
- HARAGIAK
- ZAILTASUNA: TXIKIA
- DENBORA: 0-30'
- LAKTOSA GABEA