
Txipiroi konfitatua eta tinta-saltsa
OSAGAIAK
(4 lagunentzat)
4 txipiroi
200 g. oliba-olio
Baratxuri hortz 1
Pipermin zati 1
Saltsa egiteko:
Xehatutako100 g. tipula
50 g. piper berde
xehatutako 100 g. tomate
Txipiroi tinta
500 g. ur
NOLA EGIN
Garbitu txipiroiak eta gorde.
Saltsa egiteko: tipula eta piperra bigundu, gehitu tomatea eta utzi ura lurruntzen. Gehitu tinta eta ura, egosi 30 minutuz, birrindu, kolatu eta gorde.
Jarri baratxuria piperminarekin zartaginean eta 90ºC-ra igo, txipiroiak urperatu eta 3 minutuz konfitatu.
Platerean jarri: estali plateraren hondoa saltsarekin eta jarri txipiroiak saltsaren gainean.
- LEHENAK
- BIGARRENAK
- ARRAINAK ETA ITSASKIAK
- ZAILTASUNA: TXIKIA
- DENBORA: 30'-60'
- OSASUNGARRIA
- ZELIAKOAK
- HAURRAK
- LAKTOSA GABEA