
Txerrikumea labean
Osagaiak (4 lagunentzat)
Txerrikume bat,
50 g txerri gantz,
4 baratxuri ale
250 ml ardo zuri lehor
250 ml ur
2 ereinotz-orri
Piperbeltza
Gatza
Patata-purerako:
Kilo 1 patata
60 g gurin
100 ml esne
Ura
Gatza
Elaborazioa
Garbitu txerrikumea urarekin eta lehortu barrutik eta kanpotik paper xurgatzailearekin.
Zipriztindu. Zuritu baratxuriak eta txikitu mortero batean. Nahastu txerri-gantzarekin.
Txerrikumea gantza eta baratxuriarekin busti.
Txerrikumearen larruazala ziztatu, egosten den bitartean lurruna atera dadin eta kurruskatsuago gera dadin. Jarri txerrikumea labe-iturri batean eta gehitu ardo zuria, ura eta ereinotza. Sartu labean aldez aurretik 180 ºC-tan 45 minutuz.
Askatzen dituen zukuekin busti noizean behin.
45 minutu igarotzen direnean, irauli eta labean utzi beste ordubetez. Gehitu ur gehiago, beharrezkoa bada.
Patata purerako: zuritu eta zatitu patata eta jarri lapiko batean, estali urarekin.
Patatak egosita daudenean, birrindu eta gehitu gurina eta gatza. Ondo nahastu osagai guztiak gehitu arte, eta gatz eta piperbeltz puntua arteztu.
Aurkezpena: txerrikumea zatitu, platerean hanka-pure oinarri bat jarri, txerrikumea jarri eta saltsarekin pixka bat napatu.
- BIGARRENAK
- HARAGIAK
- ZAILTASUNA: ERTAINA
- DENBORA: +60'