
Txerri-saiheskia gaztainez errostizatua
Lau lagunentzako osagaiak:
Txerri-saiheskia (1 kg) banaka ebakita
Gaztainak (500 g)
Tipula (300 g)
2 tomate birrindu
4 baratxuri ale
Ura (1 l)
Oliba-olioa
Gatza
Piperbeltz beltza
Prestaketa:
Saiheskiak gatzaz eta piperraz ondu eta gorde. Lapiko handi samar batean, gaztainak egosi luzetara moztu ondoren; gero, iragazi, minutu batzuk utzi eta oraindik bero daudela zuritu. Zartagin batean, tipula xehatua eta baratxuria oliba-oliotan sueztitu. Tomate birrindua erantsi, eta norberaren gustura gatzaz eta piperraz ondu. Bertan saiheskia eta ura jarri, eta su ertainera egosi 30 minutuz, tarteka guztia irabiatzen dugun bitartean. Gaztainak erantsi eta beste 15-20 minutuz egosi.
- BIGARRENAK
- HARAGIAK
- ZAILTASUNA: ERTAINA
- DENBORA: +60'
- OSASUNGARRIA
- ZELIAKOAK
- LAKTOSA GABEA