
Txerri-azpizuna plantxa urtsuan, patatekin
Hiru lagunentzako osagaiak
Hiru patata, tamaina ertainekoak
Oliba-olioa
Gatz pixka bat
Txerri-azpizun bat (500 gr)
Gatz lodia
Perrexila, apaintzeko
Perrexila (Aukerazkoa)
Nola prestatu
Patatak garbitu, zuritu eta xaflatan moztuko ditugu. Jarraian, 250 ml oliba-olio eta gatz pixka bat botako ditugu zartaginera, eta frijitu egingo ditugu, puntu-puntuan daudenera arte.
Azpizuna medailoietan moztuko dugu nahierara, eta aurrez oliba-olioz igurtzitako plantxa batean jarri. Hiruzpalau minutuz kozinatu, buelta eman, eta beste hiruzpalau minutuz utziko ditugu.
Azpizun-medailoiak plantxatik atera eta azpil batean jarriko ditugu, aurrez prestatutako patatekin. Perrexil-ukitu bat ere gehitu diezaiekegu, platera apaintzeko.
- BIGARRENAK
- HARAGIAK
- ZAILTASUNA: TXIKIA
- DENBORA: 0-30'
- ZELIAKOAK
- HAURRAK
- LAKTOSA GABEA