
Sardinak, etxeko tomate-saltsarekin
OSAGAIAK
(Lau lagunentzako)
Kilo bat sardina
Tipula bat
800 gramo tomate heldu
Azukre zuria
Baratxuri bat
Perrexila
Gatza
Oliba-olioa
NOLA PRESTATU
Ondo garbitu behar dira sardinak (ezkatarik, errairik eta bururik gabe). BM Supermerkatuetako arrandegietan eska diezaiekezu sardinak garbitzeko.
Saltsa egiteko: txikitu tipula eta baratxuria, friji itzazu arin zartagin batean oliba-olio zurrusta eder batekin eta gatz pixka batekin.
Tipulari kolorea aldatzen zaionean, bota tomateak, laukitxotan moztura (azalik gabe). Gehitu azukre pixka bat azidotasuna murrizteko, eta zuzendu gatz-puntua (beharrezkoa bada). Utzi su ertainean, eta ondo zaindu, itsatsi ez dadin.
Saltsa loditzen denean, bota sardinak eta, beharrezkoa bada, gehitu ur edo salda pixka bat. Alde bakoitzeko 5 bat minutuz egin daitezela. Zerbitzatu perrexil pixka batekin.
- BIGARRENAK
- ARRAINAK ETA ITSASKIAK
- ZAILTASUNA: TXIKIA
- DENBORA: 30'-60'
- OSASUNGARRIA
- ZELIAKOAK
- LAKTOSA GABEA