
Perretxiko-kitxea, york eta gazta piruleta, eta txangurro tartaleta
Lau lagunentzako osagaiak:
Arrautza
40 gramo perretxiko, askotarikoak
20 gramo gazta birrindu
40 gramo bexamel saltsa
Lau hostore tartaleta
100 gramo York urdaiazpiko
200 gramo emmental gazta xerratan
Lau hostore tartaleta
100 gramo txangurro-haragi egosita
20 gramo piper berde brunoise eran moztuta (oso fin)
20 gramo tipula brunoise eran moztuta (oso fin)
20 gramo tomate-saltsa
Nola prestatu:
Kitxea: Perretxikoak salteatuko ditugu, sutatik kendu eta bexamelarekin, gazta birrinduarekin eta arrautza-gorringoarekin nahastuko ditugu. Tartaleta barrura bota, eta 12 minutuz labekatuko ditugu, 160 gradutara.
Piruleta: Urdaiazpikoa gaztaren gainetik biribilkatuko dugu, film paperean bildu, eta bi orduz utziko dugu hozkailuan. Film papera kendu eta xaflatan moztuko dugu; broxeta bat sartu eta olio pixka batekin markatuko dugu zartagin bero batean; atera eta zerbitzatu.
Tartaleta: Piperra eta tipula sueztitu, tomate-saltsa gehitu, txangurro-haragia bota, minutu batez irakin, hostopilen gainean jarri eta zerbitzatu.
- LEHENAK
- PLATER BAKARRAK
- ORDUZ KANPO
- BARAZKIAK
- HARAGIAK
- ARRAINAK ETA ITSASKIAK
- ENTSALADAK
- ZAILTASUNA: TXIKIA
- DENBORA: 30'-60'
- OSASUNGARRIA
- HAURRAK
- LAKTOSA GABEA