
Pellak
Osagaiak (Lau lagunentzako)
¾ litro esne oso
100 gramo azukre
Hiru arrautza-gorringo
Limoi baten azala
80 gramo irin fin edo arto-almidoi
40 gramo gurin
Kanela-txotx bat
Bainila leka bat
Litro erdi oliba-olio birjina estra suabe
Arrautza-irina prestatzeko
3 arrautza
100 gramo gari-irin
Nola prestatu
100 ml esne gordeko dugu. Gainontzekoa su motelean infusionatuko dugu, kanelak eta bainilak limoiarekin batera irakiten duten arte.
Aparte, katilu batean, gorringoak, azukrea, aurrez gorde dugun esnea eta irina nahastuko ditugu. Ondo irabiatu ondoren, infusionatutako esnea gehituko diogu, pixkanaka.
Iragazi, eta berriro jarriko dugu sutan. 10 minutuz egosiko dugu su motelean, azpil sakon batera isuriko dugu, eta hurrengo egunera arte utzi.
Orea laukitan moztuko dugu, irinetatik eta arrautza irabiatutik pasatu, eta oliotan frijituko ditugu. Ondoren, xukatu eta paper xurgatzaile baten gainean jarriko ditugu.
Platerean nola aurkeztu
Laukitxoak plater batean jarriko ditugu. Nahi izanez gero, azukre eta kanela pixka batekin hautseztatu ditzakegu. Amaitzeko, plater batean zerbitzatuko ditugu, fruitu gorriekin.