
Patata-entsalada
Lau lagunentzako osagaiak:
800 gramo patata
Tipula gorri erdi
30 ml ardo zuri ozpin
45 ml oliba-olio birjina estra
Koilarakada bat Dijon mostaza
Koilarakada bat tipulin moztuta
100 ml gatz gutxiko barazki- edo oilasko-salda
Piperbeltza, norbere gustura
Nola prestatu:
Zuritu eta moztu patatak. Bota gatza, eta egosi nahi den testura lortu arte. Gehitu ozpinaren erdia, eta gorde gerorako.
Behin hozten direnean, bota gainerako ozpina, oliba-olio birjina estra, mostaza, tipula, tipulina eta salda. Nahastu dena.
Ondu nahierara. Utzi jalkitzen 30 minutuz gutxienez, eta zerbitzatu.
- LEHENAK
- BIGARRENAK
- PLATER BAKARRAK
- ORDUZ KANPO
- ENTSALADAK
- ZAILTASUNA: TXIKIA
- DENBORA: 30'-60'
- OSASUNGARRIA
- ZELIAKOAK
- HAURRAK
- BEGETARIANOA
- BEGANOA
- LAKTOSA GABEA