Mertxika beteak
Gozozalea baldin bazara, azken-buruko hau gomendatzen dizugu: mertxikak almibarretan, esnegainez eta gominolaz beteta, eta lima ukitu batekin.
OSAGAIAK
(4 pertsonarentzat)
4 Melokotoi erdi almibarrean
melokotoizko 8 Gominola
200 g Esne-gain
Banilla-adar 1/2
25 g Azukre
2 Albaka-hosto
Lima-birrina
PRESTATZEA
Melokotoi baten mamia eta gominolen erdia txikituko dugu albakarekin eta lima-birrinarekin batera. Gorde egingo dugu.
Banilla luzetara zatituko dugu erditik, labana baten puntarekin arraspatuko dugu eta esne-gainari eta azukreari gehituko diogu. Harrotu eta gorde egingo dugu.
Melokotoi erdia plater batean ipiniko dugu. Txikitutako melokotoiekin beteko dugu eta esne-gainarekin estaliko dugu. Azkenik, melokotoi erdi bakoitza gominolarekin apainduko dugu.
- POSTREAK
- GOZOAK
- ZAILTASUNA: TXIKIA
- DENBORA: 0-30'