
Mahatsak ardo beltzarekin
OSAGAIAK
(4 pertsonarentzat)
100 gr moskatel-mahats
400 ml ardo beltz
1 makil kanela
1 laranja-azal
1 limoi-azal
100 gr azukre
20 gr mahats-pasa
1 limoi-zuku
8 hosto albaka
PRESTATZEA
Bezperan, ardo beltzean beratzen utziko ditugu mahats-pasak. Hurrengo egunean, xukatu, eta azukrearekin, limoi- eta laranja-azalekin eta kanelarekin irakiten jarriko dugu ardoa. 10 minutu egosten utziko dugu. Amaitzean, guztia iragaziko dugu.
Mahatsak zuritu, eta uretan utziko ditugu limoi-zukuarekin, ilundu ez daitezen.
Ardo-erredukzioa plateraren azpialdean jarriko dugu, eta mahats-pasak gainean jarriko ditugu. Albakarekin apainduko dugu.
PREZIOA: TXIKIA
DENBORA: 50’
ZAILTASUNA: 6/10
OSASUNGARRIA: 8/10