
Mahats-tarta
Osagaiak:
Oinarria prestatzeko:
Katilukada bat eta erdi gaileta digestibo, birrinduta (200 gramo inguru)
Katilukada heren bat gurin, urtuta (75 gramo inguru)
Oinarria betetzeko:
2 katilukada mahats, hazirik gabe (300 gramo inguru)
Katilukada bat azukre (200 gramo)
Katilukada erdi ur (120 ml)
Hiru koilarakada arto-almidoi (Maizena)
Katilukada laurden limoi-zuku (60 ml)
Jarraibideak:
Oinarria prestatzeko:
Berotu aurretiaz labea, 180 ºC-tara.
Elikagaien prozesatzaile batean edo plastikozko poltsa hauskaitz batean, birrindu gaileta digestiboak, apur txikietan gelditzen diren arte.
Ontzi batean, nahastu gaileta-apurrak eta aurrez urtutako gurina, nahasketak hondar bustiaren antzerako itxura hartzen duen arte.
Zanpatu nahasketa hori tartak egiteko molde batean (23 cm inguruko diametroa). Oinarria uniforme eta trinko egon behar da.
Sartu aurrez berotutako labean, 10 minutuz. Ondoren, utzi hozten.
Oinarria betetzeko nahasketa nola prestatu:
Lapiko batean, konbina itzazu azukrea eta arto-almidoia (Maizena), eta nahastu ondo.
Gehitu ura eta limoi-zukua azukre- eta almidoi-nahasketari, eta berotu su ertainean. Kozinatu nahasketa gardentzen eta pixka bat sendotzen den arte, etengabe eraginez.
Garbitu eta lehortu mahatsak eta, ondoren, gehitu azukre- eta almidoi-nahasketari. Kozinatu minutu batzuez emeki eraginez, mahatsak pixka bat egosita dauden arte; oraindik beraien forma izan behar dute.
Nola muntatu:
Bota nahasketa tarta-moldean prestatu dugun eta dagoeneko hoztuta dagoen oinarriaren gainera.
Hoztu tarta bi orduz gutxienez, edo erabat hotza eta trinkoa dagoen arte.
- POSTREAK
- GOZOAK
- ZAILTASUNA: ERTAINA
- DENBORA: 30'-60'