
Lupina piperbelzduna
Osagaiak
(Lau lagunentzako)
150 gramo inguruko 4 lupina-trontzo
Tipulatx bat
50 gramo gurin
200 ml esnegain (PASCUAL)
RUEDA VERDEJO MONTESPIN ardo-zuri basokada erdi
Piperbeltz beltz koilarakada bat (bolatxotan)
KOIPE olio koilarakada bat
Gatz koilarakada bat
Nola prestatu
Aldez aurretik, berotu labea 180 º-tan. Tipulatxa txikitu eta zartagin batean sueztituko dugu, gurinarekin.
Ardo zuria gehituko diogu, eta lupina-trontzoek azala barrurantz dutela, flanbeatu egingo dugu, alkohola lurrundu dadin. Ondoren, esnegaina eta piperbeltza botako dizkiogu. Gatz-puntu egokian jarriko dugu.
Labean sartuko dugu ondoren, bost minutuz. Saltsa iragazi, eta lupina-trontzo bakoitza plater batean jarriko dugu.
Gainetik saltsa botako diogu, eta piperbeltz-bolatxo batzuk jarriko ditugu plater bakoitzean, apaintzeko.
- BIGARRENAK
- ARRAINAK ETA ITSASKIAK
- ZAILTASUNA: TXIKIA
- DENBORA: 0-30'
- OSASUNGARRIA
- ZELIAKOAK
- HAURRAK