Zure kontua

  • Konektatzen...
BM SUPERMERCADOS

AKTUALITATEA

1. argazkia

Brandada eta berberetxo lasagna kurruskaria

Italiar lasagna tradizionala berrasmatu dugu, brick pastarekin egingo dugun plater bat prestatzeko. Geruza kurruskarien artean, bakailao puska goxoa, perrexil saltsaz.

OSAGAIAK

(4 pertsonarentzat)

Brandada egiteko:
100 gr Bakailao
50 ml oliba-Olio
50 gr Patata egosi
1 atal Baratxuri
25 gr Berberetxo egosi
8 orri Brick
tomate-Saltsa

Perrexil-saltsa egiteko:
25 gr Perrexil
1 atal Baratxuri
1 koilarakada oliba-Olio birjin estra

PRESTATZEA

Brandada egiteko: Olioa baratxuriarekin 90ºC -tan berot-zen jarriko dugu eta bakailaoa xaflatanerantsiko dugu. 5 minutuz konfitatukodugu, eta patata erantsiko diogu. Guztia birrinduko dugu. Gerorako utzikodugu.

Perrexil-saltsa egiteko: Oliba-olioan frijituko dugu perrexila etabaratxuria. Xukatu eta txikituko dugu,beharrezkoa balitz oliba -olio tanta bat-zuk gehituko ditugu. Gerorako utzikodugu.

Brick-orria 10 cm luze eta 6 cm zabal duten laukizuzenetan moztuko dugu. Oliba-olioarekin margotuko dugu eta laberatuko dugu, 150ºC-tan 15 minutuz. Gerorako utziko dugu. Hostopila egingo dugu brick-orriekin eta bakai- lao-brandadarekin; lehenik brick-orria jarriko dugu eta gero brandada, hainbat geruza muntatuta. Hostopilaren inguruan jarriko dugu saltsa.

PREZIOA: ERTAINA
DENBORA: 120’
ZAILTASUNA: 8/10
OSASUNGARRIA: 7/10