
Brandada eta berberetxo lasagna kurruskaria
Italiar lasagna tradizionala berrasmatu dugu, brick pastarekin egingo dugun plater bat prestatzeko. Geruza kurruskarien artean, bakailao puska goxoa, perrexil saltsaz.
OSAGAIAK
(4 pertsonarentzat)
Brandada egiteko:
100 gr Bakailao
50 ml oliba-Olio
50 gr Patata egosi
1 atal Baratxuri
25 gr Berberetxo egosi
8 orri Brick
tomate-Saltsa
Perrexil-saltsa egiteko:
25 gr Perrexil
1 atal Baratxuri
1 koilarakada oliba-Olio birjin estra
PRESTATZEA
Brandada egiteko: Olioa baratxuriarekin 90ºC -tan berot-zen jarriko dugu eta bakailaoa xaflatanerantsiko dugu. 5 minutuz konfitatukodugu, eta patata erantsiko diogu. Guztia birrinduko dugu. Gerorako utzikodugu.
Perrexil-saltsa egiteko: Oliba-olioan frijituko dugu perrexila etabaratxuria. Xukatu eta txikituko dugu,beharrezkoa balitz oliba -olio tanta bat-zuk gehituko ditugu. Gerorako utzikodugu.
Brick-orria 10 cm luze eta 6 cm zabal duten laukizuzenetan moztuko dugu. Oliba-olioarekin margotuko dugu eta laberatuko dugu, 150ºC-tan 15 minutuz. Gerorako utziko dugu. Hostopila egingo dugu brick-orriekin eta bakai- lao-brandadarekin; lehenik brick-orria jarriko dugu eta gero brandada, hainbat geruza muntatuta. Hostopilaren inguruan jarriko dugu saltsa.
PREZIOA: ERTAINA
DENBORA: 120’
ZAILTASUNA: 8/10
OSASUNGARRIA: 7/10