
Kalabaza eta muskuilu vichyssoisea
OSAGAIAK
(4 pertsonarentzat)
400 gr kalabaza
1 patata
1 tipula
50 gr maionesa
50 ml esne-gain
1 lata muskuilu eskabetxean
Gatza eta piperbeltza
PRESTATZEA
Tipula xehatu eta sueztituko dugu, kolorea hartu gabe. Patata zuritua eta zatitua eta kalabaza gehituko dizkiogu. Ura gehituko diogu, guztia estaltzeko justu, eta su motelean egosiko dugu 25 minutuz. Gero guztia birrindu, eta hozten utziko dugu. Esne-gaina erantsiko diogu eta gatza eta piperbeltza botako diogu.
Muskuiluen lata irekiko dugu, eta eskabetxea maionesarekin nahastuko dugu.
Maionesa koilarakada bat jarriko dugu plateraren erdian eta muskuiluak gainean. Inguruan gehituko diogu krema hotza.
PREZIOA: TXIKIA
DENBORA: 45’
ZAILTASUNA: 6/10
OSASUNGARRIA: 8/10