
Izokin-pokea, algaz eta sesamoz
Oso erraza da Poke bat prestatzea. Kasu honetan, izokina erabiliko dugu, oinarrian arroza duen Hawaiko plater honen osagai tradizionaletako bat, algaz eta sesamo-haziz koroatuta.
OSAGAIAK
(Lau lagunentzako)
200 gramo izokin fresko
200 gramo arroz
2 Nori alga
Lima bat
Sesamo-haziak
Gatza
ELABORAZIOA
15 minutuz egosiko dugu arroza, eta gorde egingo dugu.
Izokina laukitxotan moztu, eta nahieran gazituko dugu. Ondoren, lima-zukua eta –birrindura botako diogu.
Behin hori egin ondoren, Nori alga moztu eta nahasketari gehituko diogu. Marinatzen utziko dugu (gehienez bost minutuz).
Bol batean, arroza jarriko dugu azpian, eta egin dugun nahasketa botako diogu gainean. Dena ondo nahastu ondoren, sesamo-haziak gehituko dizkiogu.
- LEHENAK
- PLATER BAKARRAK
- ARRAINAK ETA ITSASKIAK
- ENTSALADAK
- ZAILTASUNA: TXIKIA
- DENBORA: 0-30'
- OSASUNGARRIA
- ZELIAKOAK
- LAKTOSA GABEA