Ilarrak entsaladan eta mostaza
OSAGAIAK
(Lau lagunentzako)
100 gramo basmati arroza
100 gramo ilar
Porru bat
Piperbeltza
Gatza
Ozpin-olioa prestatzeko:
Limoi erdia
175 ml oliba-olio
Mostaza koilarakada bat
Martorri hosto batzuk
NOLA PRESTATU
12 minutuz su ertainean irakingo dugu arroza. Bitartean, ilarrak zuritu, eta 10 minutuz egosiko ditugu. Ura kendu eta gorde egingo ditugu.
Porrua zuritu, eta zatirik samurrenarekin geratuko gara. Juliana erara ebakiko dugu, eta zartagin batean sueztituko dugu, oliba-olio pixka batekin. Ilarrak eta piperbeltz pixka bat bota.
Ozpin-olioa prestatzeko: martorria txikituko dugu, eta oliba-olioa eta mostaza gehitu (olioa: mostaza halako bi). Gatza eta limoia, norbere gustura. Irabiatu.
Osagai guztiak plater batean nahastuko ditugu, eta ozpin-olioaz onduko dugu.
- LEHENAK
- BARAZKIAK
- LEKALEAK
- ENTSALADAK
- ZAILTASUNA: TXIKIA
- DENBORA: 0-30'
- OSASUNGARRIA
- ZELIAKOAK
- HAURRAK
- BEGETARIANOA
- BEGANOA
- LAKTOSA GABEA