
Gaztaina- eta txokolate-browniea
Osagaiak
(Lau lagunentzako)
350 gramo gaztaina erre azalik gabe
450 gramo txokolate (% 70 kakao)
125 gramo irin arin
125 gramo azukre zuri
125 gramo azukre beltz
200 gramo gurin
350 gramo arrautza-zuringo
Gozogintzarako 16 gramo legami
Gatza
Nola prestatu
Berotu aldez aurretik labea 180ºC-tara, eta birrindu gaztainak.
Irabiatu azukre zuria eta beltza katilu batean, 200 gramo arrautza-zuringorekin batera. Gorde gerorako.
Gainerako zuringoa, irabiatu elur-punturaino, gatzarekin. Gorde gerorako.
Urtu txokolatea eta gurina. Gehitu azukre eta zuringo nahasketari.
Nahastu irina eta legamia, eta bahetu aurreko nahasketaren gainean.
Gehitu gaztaina birrinduak, elur-punturaino irabiatutako zuringoak, eta ondo nahastu.
Jarri laberako papera molde batean, bota masa eta labekatu 180ºC-tara 25-30 minutuz.
Beroa edo hotza zerbitza daiteke.
- POSTREAK
- GOZOAK
- ZAILTASUNA: ERTAINA
- DENBORA: 30'-60'