
Gazpatxo andaluziarra
Osagaiak
(Lau lagunentzako)
Kilo erdi tomate udarekara
Piper bat
Luzoker bat
Baratxuri-atal bat
50 ml. oliba-olio birjina estra
50 gramo ogi gogor
200 ml ur
30 ml ozpin
Gatza
Nola prestatu
Garbitu eta zatitu itzazu osagai guztiak, eta sartu irabiagailuaren ontzian. Bota olioa, ozpina eta ur hotza (sartu hozkailuan aurreko egunean).
Birrindu guztia 1-2 minutuz. Pasatu iragazki batetik, azal-hondarrak edo haziak kentzeko. Bota gatza, eta egokitu zure gustura.
Bota zopa-ontzi batera, eta utzi hozten hozkailuan, ordubetez gutxienez.
Zerbitza ezazu katilu batean, tomate- eta piper-garnizio batekin batera. Aukerazkoa: gehitu ogi- eta tipula-txigorkiak.
- LEHENAK
- PLATER BAKARRAK
- ORDUZ KANPO
- ZOPAK, SALDAK ETA KREMAK
- ZAILTASUNA: TXIKIA
- DENBORA: 30'-60'
- OSASUNGARRIA
- HAURRAK
- BEGETARIANOA
- BEGANOA
- LAKTOSA GABEA