
Fruitu lehor eta mahatsen krumblea
OSAGAIAK
(4 pertsonarentzat)
Azukre beltza (100 g.)
Gari-irina (125 g.))
Gatza
Gurin hotza (110 g.)
Kakahueteak (30 g.)
Almendra gordinak.
Mahatsak (100 g.)
Kuia (150 g.)
Jogurt-izozkia (koilarakada 1)
ELABORAZIOA
Hasteko, kuia zuritu, 3 cm-ko kuboetan zatitu eta laberako erretilu batean ipinilo dugu.
Bol batean irin bahetua, gurin hotza dadotan, azukrea eta gatza ipini, eta dena nahasiko dugu hatzekin, papur lodiak lortu arte.
Ondoren, fruitu lehorrak eta mahatsak gaineratuko ditugu. Gainean kuia ipini, eta 180ºC-tan erreko dugu, 20 minututan. Labetik atera ondoren epeltzen utziko dugu.
Platearean, jogurt-izozki bola bat jarraiko dugu gainean.
- POSTREAK
- GOZOAK
- ZAILTASUNA: ERTAINA
- DENBORA: 30'-60'