
Fruitu gorrien gazpatxoa
Osagaiak
(4 pertsonarentzat)
100 gr andere-mahats
100 gr ahabi
100 gr masusta
25 gr mugurdi
100 gr tomate
100 ml ur
25 gr piper gorri
25 gr pepino
10 ml sagar-ozpin
50 ml oliba-olio
20 gr ogi gogor
1 arrautza egosi
4 xerra urdaiazpiko iberiko
Elaborazioa
Osagai guztiak, arrautza eta urdaiazpikoa izan ezik, katilu batean jarriko ditugu 4 orduz marinatzen. Marinatu denean, birrindu eta iragazi egingo dugu guztia.
Arrautzaren zuringoa xehatu eta gorringoa iragazki batetik pasako dugu. Arrautzaren zuringoa plateraren erdian jarriko dugu.
Gainean urdaiazpikoa jarriko dugu, eta gorringoa hautseztatuko dugu. Gazpatxoa aparte zerbitzatuko dugu pitxar txiki batean.
- LEHENAK
- PLATER BAKARRAK
- ORDUZ KANPO
- ZOPAK, SALDAK ETA KREMAK
- ZAILTASUNA: TXIKIA
- DENBORA: 0-30'
- OSASUNGARRIA
- BEGETARIANOA
- LAKTOSA GABEA