ESTEPAKO POLBOROIAK, KARLOS I.ak JATEN ZITUEN BEZALA
Diotenez, Karlos I.a izan zen mantekado aberats hauei garrantzia eman ziena. Kondairak dioenez, enperadoreak bere polboroi bikainak biltzen zituen bataila bakoitzaren aurretik. Haien berri emateko bere ofizialekin batera.
XIX. mendearen amaieratik aurrera, Estepako lantegi batean, Eusebio Olmedo Galán eta Dolores Barrionuevo Larak Karlos I.ak dastatzen zuen polboroiaren jatorrizko errezeta berreskuratu zuten. Eta ordutik, polboroi hori egiteko pasioa belaunaldiz belaunaldi transmititzen da.
Polboroiaren prestakuntza garai bateko modu bera mantentzen du. Olibondo egurrez elikatutako labe bat erabiltzen da, eta polboroi bakoitza eskuz egiten da. Horrela, Espainiako gozogintzaren bitxi bihurtu dira.
Karlos I.aren polboroiak benetakoak dira. Pieza bakoitzak zenbaki bat eta lote bat ditu etiketatuta. Horrela, aparteko gozo horren esklusibotasuna bermatzen da. Eskuz eginda daudenez, unitate bakoitzean tamaina-aldaketa bat ikus daiteke, artisau-lan baten amaiera gisa.
BM Supermerkatuetan soltean erosi ahal izango dituzu. Baina gauza bat argi daukagu. Bat dastatzen baduzu, damutu egingo zara. Ezin izango duzu eta jateari utzi.