
Esneko arkume errea patata errostizatuekin
Lau lagunentzako osagaiak:
Latxa esneko arkume 1
Ardo zuria (150 ml)
Ura (300 ml)
4 atal baratxuri xehatu
Ura
12 patata txiki
8 tipula txiki
Oliba-olioa
Gatza
Prestaketa:
Labea aldez aurretik 140 ºC-tan berotu, erretilu batean arkumea ezarri, gatzpuntuan ipini, eta fin-fin txikitutako baratxuria, ura eta ardo zuria gehitu. Beste erretilu batean, patatak garbituak eta zuritu gabe, tipula txikiak, oliba-olio zurrusta eta gatza ipini. Biak 30-40 minutuz kozinatu. Labea 230 ºC-ra igo eta 8 minutuz kozinatu. Plater batean, arkumearen zati bat hornigaiekin zerbitzatu.
- BIGARRENAK
- HARAGIAK
- ZAILTASUNA: ERTAINA
- DENBORA: 30'-60'
- OSASUNGARRIA
- ZELIAKOAK
- LAKTOSA GABEA