
Baratxuri zopa eta bakailao puska
Erabat klasikoa. Baratxuri-zopak harrera ona izaten dute beti mahai guztietan. Oraingo honetan, bakailaoa gehitzen iradokitzen dizugu. Plater osoa benetan.
OSAGAIAK
(4 pertsonarentzat)
1 l bakailao-salda (bakailaoaren arantzekin eta mozkinekin eginda)
2 atal baratxuri xehatu
1 piper txorizero (bezperatik uretan)
30 gr txalota xehatu
100 gr tomate-saltsa
1 hosto erramu
30 gr porru xehatu
8 xerra ogi gogor
200 gr bakailao-trontzo
gatz gabetu
PRESTATZEA
Kazola batean barazki xehatuak jarri, eta sueztituko ditugu. Erramu hostoa, ogi gogorra eta piper txorizeroa gehituko ditugu. Ondoren, tomate-saltsa botako dugu, eta bakailao-salda gehituko dugu. 30 minutuz egosten utziko dugu.
Kazolatik ogi gogorraren erdia aterako dugu, eta 2 minutuz sartuko dugu bakailao-trontzoa, bertan kozina dadin. Atera, eta trontzoa xaflatan bereiziko dugu.
Bakailao-xaflak plater batean jarriko ditugu lehendik atera dugunarekin batera, zopa bereizita zerbitzatuko dugu.
- LEHENAK
- ZOPAK, SALDAK ETA KREMAK
- ARRAINAK ETA ITSASKIAK
- ZAILTASUNA: ERTAINA
- DENBORA: 30'-60'
- OSASUNGARRIA
- LAKTOSA GABEA