Zure kontua

  • Konektatzen...
BM SUPERMERCADOS

AKTUALITATEA

1. argazkia

Erreboiloa txakolinarekin, patata eta tipula gorri salteatuarekin

Osagaiak (Lau lagunentzako)

Kilo eta erdiko erreboilo bat

2 baratxuri-atal

Pipermin bat

Salteatua prestatzeko:

300 gramo patata, xaflatan

Tipula gorri bat

100 gramo oliba-olio birjina

Txakolin zurrustatxo bat

 

Nola prestatu

Moztu patatak xaflatan, eta labekatu 180 gradutara, gatzarekin eta olioarekin, 15 minutuz. Margoztatu erreboiloa olioz, eta bota gatza; sartu labean patatekin batera, 190 gradutara, 20 minutuz.

Salteatu tipula gorria –Juliana erara moztuta– su bizian 4 minutuz, eta gehitu labeko patatak.

Salteatu beste bi minutuz. Jarri erreboiloa azpilean eta, inguruan, patatak tipularekin.

Frijitu baratxuria eta pipermina olioarekin, eta gorde gerorako. Epeltzen denean, bota gainera txakolina, eta utzi alkohola lurrundu dadin.

Bota gainetik erreboiloari.

  • BIGARRENAK
  • ARRAINAK ETA ITSASKIAK
  • ZAILTASUNA: TXIKIA
  • DENBORA: 30'-60'
  • ZELIAKOAK
  • LAKTOSA GABEA
  • OSASUNGARRIA