Zure kontua

  • Konektatzen...
BM SUPERMERCADOS

AKTUALITATEA

1. argazkia

Haurtxoak

Bost fruta-ahi, ez bakarrik zure haurtxoaren gustukoak

Fruta da elikagairik lagungarrienetakoa etxean haurtxoak ditugunean; badakizu, naturaren litxarreriak bezalakoak dira. Familia askok nahiago izaten du elikagai birrinduekin hastea, pureak edo ahiak prestatuta. Aukera hau osagarri egokia izan daiteke haur zein helduen menu on baterako: azken-buruko, gosari edo askari freskagarri eta gozoa. Frutazko kremak prestatzeko bost errezeta oso erraz eskaintzen dizkizugu, txikiek eta ez hain txikiek goza dezaten.

Sagar eta kanela krema

Osagaiak:

  • Sagar bat
  • Kanela pixka bat

Nola prestatu

  • Zatitu sagarra, eta egosi lurrunetan 10 minutuz.
  • Gehitu kanela pixka bat, eta birrindu.
  • Zerbitzatu epela.

Madari eta txirimoia krema

Osagaiak:

  • Madari bat
  • Txirimoia bat
  • Etxeko pare bat gaileta, ahal dela integralak eta azukrerik gabeak.

Nola prestatu:

  • Zatitu madaria
  • Moztu txirimoia erditik, atera mamia eta kendu haziak. Lan dezente eskatzen du, txirimoia bakoitzak berrogeita hamar hazi baino gehiago izan baititzake.
  • Birrindu fruta bien mamia, eta estali gailetaz.

Sagar, meloi eta bainila krema

Osagaiak:

  • Sagar bat
  • Cantalupo meloi laurdena
  • Bainila-leka bat (edo bainila-estraktu pixka bat)

Nola prestatu:

  • Zatitu sagarra, eta egosi lurrunetan zortzi minutuz.
  • Bitartean, urratu luzetara bainila-leka, eta atera edukia laban batekin.
  • Zatitu meloia. Gehitu zatitutako meloia eta bainila-estraktua sagarrari, eta birrindu.

Banana eta koko natilak

Osagaiak:

  • Banana bat
  • Arrautza-gorringo bat
  • Basokada erdi koko-esne
  • Muscovado azukre pixka bat

Nola prestatu:

  • Birrindu osagai guztiak, bota beirazko ontzi batera eta egosi 10 minutuz Maria bainuan.
  • Utzi hozten zerbitzatu aurretik.

Mugurdi, madari eta banana konpota

Osagaiak:

  • 100 g. madari
  • 50 g. banana
  • 75 g. mugurdi

Nola prestatu:

  • Birrindu osagai guztiak, eta apaindu askotariko fruitu gorriekin.