
Barazkidun burruntzi-pintxoa
Osagaiak:
- Piper gorri bat
- Piper berde bat
- Kuiatxo bat
- Alberjinia bat
- Tipula gorri bat
- Barrengorriak edo txanpiñoiak (aukerazkoa)
- 2 baratxuri-atal
- Bi koilarakada oliba-olio birjina estra
- Koilarakadatxo bat piperrauts gozo
- Koilarakadatxo erdi bat kumino ehotu
- Koilarakadatxo erdi bat kurkuma
- Gatza eta piperbeltza, norbere gustura
- Pintxoak egiteko zotzak
Jarraibideak:
- Garbitu ondo barazki guztiak.
- Ebaki piperrak, kuiatxoa, alberjinia eta tipula mokadu baten tamainako zatitan. Barrengorriak erabiltzen badituzu, garbitu eta, handiak baldin badira, moztu itzazu erditik.
- Katilu handi batean, nahastu oliba-olioa, piperrautsa, kuminoa, kurkuma, baratxuria (txikituta), gatza eta piperbeltza.
- Gehitu barazkiak (zatituta) katilura, eta nahastu ondo, barazki guztiak ontzuarekin ondo bustita gera daitezen.
- Utzi marinatzen gutxienez 30 minutuz, barazkiek zaporeak ondo xuka ditzaten.
- Zula itzazu alderik alde barazkiak pintxoetarako zotzekin, barazki mota ezberdinak txandakatuz, pintxo bakoitzak askotariko kolore eta zaporeak izan ditzan.
- Berotu ezazu aurrez parrila edo plantxa bat su ertain edo bizian, eta kozinatu barazki-pintxoak 10-15 bat minutuz, noizean behin buelta emanez, barazkiak samurrak eta ondo eginda dauden arte.
- Nahiago baduzu, labean ere kozina ditzakezu, 200ºC-tan (400°F), 20-25 bat minutuz, denbora erdia igarotzen denean buelta emanda.
- Zerbitzatu burruntzi-pintxoak berotan, jogurt-saltsa batekin, hummusarekin edo gustukoen duzun saltsarekin.