
Baratxuri-zopa eta arrautza sueztitu krema
Lau lagunentzako osagaiak
300 gramo ogi txigortu
2 baratxuri-atal
600 gramo barazki-salda
Piperrauts gozoa eta mina
4 arrautza
Nola prestatu
Baratxuria lapikoan frijituko dugu oliba olioz, ogi txigortua eta piperrautsa gehituko dizkiogu, ondoren salda, 20 minutuz egosi, eta birrindu eta iragazi egingo dugu.
Ura, gatza eta ozpin zurrusta bat jarriko ditugu irakiten; behin irakiten duenean, su txikienera jaitsi eta arrautzak botako dizkiogu, banan-banan. Su txikian egosiko ditugu 3 minutuz, ur epeletara atera eta garbitu egingo ditugu.
Zopa katilu batera atera eta arrautza jarriko diogu gainean.
- PLATER BAKARRAK
- LEHENAK
- ZOPAK, SALDAK ETA KREMAK
- ZAILTASUNA: TXIKIA
- DENBORA: 0-30'
- HAURRAK
- LAKTOSA GABEA
- OSASUNGARRIA