
Arrain eta itsaski boullabeisea
OSAGAIAK
(Lau lagunentzako)
500 gramo zapo-buztan
Bi barbarin
100 gramo ganba
100 gramo muskuilu
400 gramo patata
Azafraia
Litro bat arrain-salda
500 gramo tomate heldu
Tipula bat
2 baratxuri-atal
Gatza
Piperbeltza
Oliba-olioa
Perrexil freskoa
NOLA PRESTATU
Garbitu muskuiluak, zuritu patatak eta zatitu tomateak.
Txikitu baratxuriak eta tipula. Sueztitu olioz lapiko batean, bost bat minutuz. Gehitu azafraia eta tomateak. Bota arrain-salda eta patatak. Gatzpipertu nahierara, eta utzi egosten 10-15 minutuz.
Garbitu zapoa eta barbarinak (kendu ezkatak, burua eta erdiko hezurra), eta zatitu.
Bota lapikora zapoa, barbarinak, muskuiluak eta ganbak, ondu eta egosi 10 bat minutuz. Apaindu perrexilaz, eta zerbitzatu.
- LEHENAK
- ZOPAK, SALDAK ETA KREMAK
- ARRAINAK ETA ITSASKIAK
- ZAILTASUNA: TXIKIA
- DENBORA: 30'-60'
- OSASUNGARRIA
- ZELIAKOAK
- HAURRAK
- LAKTOSA GABEA