
Arkume-zilindroa labean, eta patata erre purea
Lau lagunentzako osagaiak
Arkume-saihets hezurgabea
20 gramo txerri-gantz
100 gramo ardo zuri
Limoi-zuku tanta batzuk
500 gramo patata, xaflatan
Tipula bat, juliana eran moztuta
Nola prestatu:
Arkumea gatzpipertuko dugu, gantzarekin eta limoi-zuku tantekin igurtzi, biribilkatu eta, lokarri batekin, ondo bilduko dugu, egosi bitartean ireki ez dadin.
Azpil batean, patatak eta tipula jarriko ditugu, arkumea gainean, eta 40 minutuz labekatuko dugu, 140 gradutara.
Ardoa gehitu, eta 180 gradutan amaituko dugu kozinatzen, 20 minutuz. Patatak atera eta puregailutik pasako ditugu; purea azpil batean jarri, eta arkumea xaflatan moztuko dugu.
- BIGARRENAK
- HARAGIAK
- ZAILTASUNA: ERTAINA
- DENBORA: +60'
- OSASUNGARRIA
- ZELIAKOAK
- HAURRAK
- LAKTOSA GABEA