Geure cookieak eta hirugarrengoenak erabiltzen ditugu gure webgunean erabiltzaileen nabigazioa aztertzeko eta hobetzeko, baita publizitate interesgarria eskaintzeko ere, betiere mezu hau onartu eta berariaz adostasuna ematen badiozu. Gure cookieen politikari buruz gehiago irakur dezakezu.

Zure kontua

  • Konektatzen...
BM SUPERMERCADOS

AKTUALITATEA

1. argazkia

Sasoiko produktua

Antxoa, itsaso-esperientzia mokadu bakoitzean

Arrain urdina da antxoa, bere koloreak eta gezi-punta itxuran amaitzen den bere isatsak adierazten diguten bezala. Urte-sasoi honetan, batez ere udaberrian eta udan, sakonera ertaineko ur hotzetatik gora etortzen da, elikatzera eta ugaltzera. Sasoi horretan hartzen du gantz gehien, eta bere mamia hobea da.

Nutrizio-osaera

  • % 6 koipea: batez ere Omega 3 gantz-azidoak (ez da gantz kopuru handieneko arrain urdinetako bat).
  • Balio biologiko handiko proteinak: % 21.
  • Karbohidratoak: % 0,5.
  • Kaloria-ekarpena: 140 Kilokaloria.
  • B taldeko bitaminak, batez ere B12, eta A eta D bitamina lipodisolbagarriak.
  • Mineralak: magnesioa, iodoa eta kaltzioa.

Kontuan hartu beharrekoak

  • Sodio (Na) kopuru handia, kontserban jaten bada: kontuz ibili behar dute hipertentsiboek.
  • Purina asko du: ez dute antxoa gehiegi kontsumitu behar azido uriko maila handia duten pertsonek.
  • Anisakiak: 24 orduz izoztea gomendatzen da.

Onurak

  • Omega 3 guztiek bezala, hanzturaren eta agregazioaren aurkako efektua duten prostaglandina maila handitzen du. Tronbosia ere prebenitzen du.
  • HDL kolesterola hobetzen du, eta dirudienez, LDLa ere murrizten du: arteriosklerosia prebenitzen du.
  • Haurtxoen burmuinaren garapena hobetzen du: haurdunaldian, izoztu egin behar dira.
  • Eragin onuragarria dute depresioan.
  • Eskola-errendimendua areagotzen du.
  • Omega 6-Omega 3 erlazioa hobetzen du; azken batean, horrek markatzen du patologien prebentzioa eta zelula-mintz guztien iragazkortasuna eta plastikotasuna. Izan ere, gure dietak Omega 6 gantz-azido kopuru handia du, beraz, Omega 3 gantz-azidoak gehitzea komeni da, bien arteko erlazioa 4/1 ingurukoa izan arte.