
Ziazerba eta izokin marinatu entsalada
Ziazerbak erabiltzen ditugu aurretik marinatuko dugun izokin-entsalada bat prestatzeko. Azkenik, jogurtezko ozpin-olio batez lagunduko dugu.
OSAGAIAK
(4 pertsonarentzat)
1 Izokin-trontzo, 250 gr
Marinatua egiteko:
150 ml Ur
15 gr Gatz
150 ml Ozpin
30 ml oliba-Olio birjin estra
50 gr Ziazerba
30 gr Intxaur zuritu
Ozpin-olioa egiteko:
1 Jogurta
1 koilarakada Piperbeltz ehotu
1/2 Txalota xehatu
tanta batzuk Ardo zuri
PRESTATZEA
Ura gatzarekin eta ozpinarekin nahastuko dugu. Izokina xerratu, eta marinatuan ordubetez sartuko dugu. Xukatu, eta paper xurgatzailearekin lehortuko dugu. Oliba-olioarekin margotu, eta gerorako utziko dugu.
Katilu batean jarriko ditugu jogurta eta txalota xehatua, piperbeltza eta ardo tantak, eta ondo nahastuko dugu guztia. Gerorako utziko dugu.
Ziazerbak ozpin-olioarekin onduko ditugu. Plateraren azpialdean jarriko ditugu, eta izokina jarriko dugu gainean. Gainean intxaurrak jarriko ditugu.
PREZIOA: ERTAINA
DENBORA: 40’
ZAILTASUNA: 6/10
OSASUNGARRIA: 7/10