Legatz trontzoa muskuilu aparrarekin
Muskuilu apartsuak nola prestatu azalduko dizugu; kasu honetan, plantxan egindako legatz-solomoa ontzeko erabiliko dugu, baina beste edozein arrainentzako ere balio diezazuke.
OSAGAIAK
(4 pertsonarentzat)
4 trontzo legatz
200 gr muskuilu
1 arrautza-gorringo
20 ale piperbeltz
20 hosto albaka
Oliba-olioa
PRESTATZEA
Muskuiluak egosten jarriko ditugu, albakarekin eta piperbeltzarekin batera, kazola estali batean. Sutik kenduko dugu.
Saltsa egiteko: lortzen den urairagaziko dugu. Ura epeldu denean, arrautza-gorringoa erantsiko diogu. Gerorako utziko dugu. Legatz trontzoak zartagin batean kozinatuko ditugu olioarekin, puntupuntuan egon arte.
Muskuiluak platerean jarriko ditugu, eta horien gainean legatz-trontzoak. Saltsa irabiagailuarekin emultsionatuko dugu. Lortzen den aparra plateraren oinarria estaltzen jarriko dugu.
PREZIOA: ERTAINA
DENBORA: 30’
ZAILTASUNA: 6/10
OSASUNGARRIA: 9/10