
Legatza lurrunetan, jengibrezko mahonesarekin
OSAGAIAK
(4 pertsonarentzat)
4 trontzo legatz, 150 grkoak
1 porru, juliana erara xehatua
Irina
Oliba-olioa, frijitzekoa
100 gr oliba beltz
Mahonesa egiteko:
200 ml ekilore-olio
10 gr jengibre birrindu
10 ml ardo txuriko ozpin
1 arrautza
PRESTATZEA
Juliana erara moztutako porrua irinetik pasa, eta oliba-olioan frijituko dugu. Ondo xukatu, eta gerorako utziko dugu. Olibak oliba-olioarekin birrinduko ditugu, eta gerorako utziko dugu.
Mahonesa egiteko:
Osagaiak potentzia txikian irabiatuko ditugu, irabiagailua mugitu gabe. Mahonesa loditu ahala, potentzia gehituko dugu eta irabiagailua mugituko dugu. Gerorako utziko dugu.
Legatza gazitu, eta lurrunetan egosiko dugu 5 bat minutuz. Platerean jarriko dugu, gainean juliana jarriko dugu, eta inguruan oliba beltzak.
Mahonesa bereizirik zerbitzatuko dugu
- BIGARRENAK
- ARRAINAK ETA ITSASKIAK
- ZAILTASUNA: ERTAINA
- DENBORA: 30'-60'
- OSASUNGARRIA
- HAURRAK