Zure kontua

  • Konektatzen...
BM SUPERMERCADOS

AKTUALITATEA

1. argazkia

Esne puskak mangoarekin

Esnea osagai nagusia den azkenburuko osasungarri bat egin dugu.  Horrekin batera, fruta gisa mangoa aukeratu dugu.

OSAGAIAK

(4 pertsonarentzat)
400 ml esne oso
35 g arto-irin
80 g azukre
Limoi azal bat
1 makil kanela
2 orri filo-pasta
300 gr gurin
20 gr. glas azukre
2 mango
Intxaur muskatua
4 hosto fresko menda-belar
40 gr azukre

PRESTATZEA

Esnea 5 minutuz egosiko dugu kanelarekin, azukrearekin eta limoi azalarekin. Artoirina esne pixka batekin disolbatuko dugu, eta 4 minutuz irakiten utziko dugu. Molde angeluzuzen altu batean botako dugu; hartara, gero errazago egin ahal izango ditugu zatiak. Gutxienez 8 orduz gordeko dugu gerorako.

Mangoak zurituko ditugu. Horietako bat zuku-makinatik pasako dugu eta limoi-tanta batzuekin eta azukre pixka batekin maneatuko dugu. Gerorako utziko dugu. Beste mangoa lauki txikietan moztuko dugu eta, gurinarekin eta azukrearekin batera, su bizian salteatuko dugu. Menda-belar xehatua eta intxaur muskatua erantsiko ditugu. Sutik kenduko dugu.

Esnea 6 cm luze, 3 cm altu eta 3 cm zabal moztuko dugu. Filo-pastaren orri-erdia gurinarekin margotuko dugu. Azukrea gainetik bota eta esne-puska bilduko dugu. Eragiketa errepikatuko dugu 4 puskak egin arte. Zartagin bat gurin pixka batekin suan jarriko dugu. Esne-puska alde guztietatik gorrituko dugu. Plateraren erdian

PREZIOA: TXIKIA
DENBORA: 60’ 8 H
ZAILTASUNA: 8/10
OSASUNGARRIA: 7/10