Zure kontua

  • Konektatzen...
BM SUPERMERCADOS

AKTUALITATEA

1. argazkia

Trukuak

Saltsaren erritmora: saltsak biribiltzeko trikimailuak eta osagaiak

Saltsa likidoa, pixkanaka

Etxeko saldak, ohikoenak gure mahaietan. Zaporez beteak eta ezin hobeak lehen platerekin konbinatzeko. Hala ere, tomate, esneki edo ardoarekin egindako beste saltsa asko ere badaude. Dena dela, beti gehitu behar ditugu pixkanaka, astiro disolbatuz, ondo nahastu daitezen. Disolbatu ondoren, gainerako likidoa gehitu eta sutan utziko dugu, nahi den sendotasuna izan arte.

Nola loditu saltsa bat

Hori lortzeko hainbat modu daude. Horietako hiru azalduko dizkizugu. Saltsa murriztu dezakegu, su motelean utziz loditu arte; era berean, saltsan ur hotzetan disolbatutako arto-irin pixka bat gehituz, efektu hori lor dezakegu, edo patata-pure maluta batzuk gehitu, saltsa gorpuzteko.

3 saltsa klasiko arrakasta lortzeko

Bexamela: gurin eta irin kopuru bera nahastuko dugu zartagin batean eta berotzen joango gara lodi geratu arte. Pixkanaka-pixkanaka esnea gehitzen dugu, oreari xurgatzen utziz, eta dagoeneko xurgatu duela ikusten dugunean, gehixeago gehitzen diogu. Horrela lortzen dugu pikorrik ez geratzea.

Saltsa espainiarra: klasiko bat gure mahaietan. Nahikoa da 30 g gurin eta 30 g irin nahastea. Gero txigortu kolore iluna hartu arte. Haragi salda kontzentratu bat gehitzen dugu eta 20 bat minutuz su motelean murrizten uzten dugu.

Saltsa holandarra: 3 arrautza-gorringo irabiatuko ditugu loditzen hasi arte; gero limoi-zuku pixka bat gehituko diogu. Emultsionatzen dugunean, gurin argitua botatzen dugu (serumik gabe), nahi dugun ehundurarekin geratu arte. Ez mozteko, saltsa hau Mariaren bainu batean egitea gomendatzen dizugu, 45 ° inguruan. Zipriztindu eta listo!

Eta zuk zer saltsatan konbatzen duzu zure menua? Konta iezaguzu Facebook, Twitter edo Instagram bidez.