ALDEA DAGO

Prestaketa: Xerrak bilduko ditugu Grissinien gainean eta tomate birrindu apur bat aterako dugu aparte bustitzeko. Osagaiak, lau lagunentzat: Hazidun 8 Grissini makiltxo Tomate birrindua 50 g urdaiazpiko iberiko (Lisardo Castro) Urdaiazpiko iberikodun Grissinia Prestaketa: Salteatu piperra olio pixka batekin. Hoztutakoan. jarri broxeta batean osagaiak tartekatuz. Osagaiak, lau lagunentzat: 4 cherry tomate 4 oliba, hezurrik gabeak 4 antxoa gazitu Gernikako 4 piper Gilda cherry tomatearekin Kanapeak hasiera onena asierak beti izan dira eta izango dira garrantzitsuak: guztiz lotzen zaituen liburu baten hasiera bikaina, lan berri batean egiten duzun hasiera ezin hobea zure ahalegina emankorra izan dadin edo bikote harreman baten hasiera aproposa, harremana osasungarria izateko. Eta Gabonetako jatordu on baten hasiera, askotan, hasierako kanapeetan hasten da. Tamaina txikiko janaurreko horiek baino hoberik zer? Osagai anitzekoak eta ogi nahiz hostopil oinarri baten gainean muntatuta, eskuekin hartu eta mokadu bakarrean jatekoak; ospakizun askotan, gonbidatuek dastatzen duten lehen jakia izan ohi dira. Horregatik da garrantzitsua xehetasun hau oso kontuan hartzea etxean egiteko asmotan bazabiltza. Beraz, hemen dituzu errezeta batzuk mokadu txiki horiek etxean egiteko, zuk aukeratzen duzun konpainiarekin prestatzen goza dezazun. Ez dago kanape perfektuak lortzeko sekreturik; baina kalitatezko osagaiak erosten badituzu eta maitasun osoz errezeta hauei jarraitzen badiezu, ziur gonbidatu guztiak aho zabalik utziko dituzula. Kanape hotzak ikustearekin guztiak dastatzeko gogoa piztu bazaizu, zaude kanape beroen errezeta hauek ikusi arte. Planifikazio eta denbora gehiago behar duten arren, oso emaitza ona ematen dute eta, ez izan zalantzarik, laudorioren bat jasoko duzu. Gabonetako egun hotzetarako, kanape bero batzuk baino hoberik ez dago. H Prestaketa: Ahuakatea zuritu eta zanpatu egingo dugu sardexka baten laguntzaz. Zukua, martorria eta gatz pixka bat gehitu ditugu. Nahasketa ogi txigortu integralen gainean zabalduko dugu. Gainean izokina jarriko dugu eta olioa botako diogu. Osagaiak, lau lagunentzat: 100 g izokin ketu Ahuakate 1 Limoi zukua Martorri xehatua Carbonell oliba olio birjina estra Ogi txigortu integrala Hazidun tostada guakamole eta izokinarekin CAVA CONDE CARALT 75 CL KALITATEA ETA AURREZKIA ELKARREKIN Urdaiazpiko iberikoaren ordez, erabili beste hesteki merkeagoren bat, hestebetea edo saltxitxoi iberikoa, esaterako. KALITATEA ETA AURREZKIA ELKARREKIN Erosi izokina gordin eta ketu edo marinatu etxean azukre eta gatza nahasketa batekin estaliz. Gainera, buztana trotzondoa baino merkeagoa da; bestela galdetu BM Supermerkatuetako zure arrandegian. 10 11

RkJQdWJsaXNoZXIy NzY2OTE=